Carnaval mi "de Kafmulders " ut  Skêndel

 

         Carnaval zit bij de familie Ebbenn in het bloed. Onze vader Pierre die geboren is in het Limburgse Grubbenvorst was ook een echte carnavalsliefhebber. Van hem hebben we de genen meegekregen. In 1976 werd ik lid van Carnavalsvereniging  "de Kafmulders" die hun thuishonk hadden in Café de Kafmolen in Schijndel. De toenmalige uitbaters waren Jan en Clara Steenbakkers. De Kafmulders wonnen in het jaar 1975 het schorsebos liekusfist met hun al bekende lied ; Ja, we gaan weer karnavallen.

 

 

 

In 1984 wist men beslag te leggen op de twwede plaats met het nummer; Dê kan toch mar alleen mi carnaval. Geschreven en gearrangeerd door Ben Verhagen. De Kafmulders bestaan nog steeds alleen is het geen carnavalsvereniging maar is een vriendenclub gebleven. Tijdens het uitgaan met carnaval wordt het logo nog met trots mee gedragen op hun verschillende  kledingenstukken.

 

Carnaval 2008 een speciaal jaar.

In 2008 was ik Prins Eppo d'n Urste van Oiversland , tesamen met mijn Prinses Martina, Adjudant Jan van Esch, Vorst Tim van de Pas, en de Hofdames Chantal van Esch en Wilranda van de Pas vormde we een hecht team . Met de spreuk"We hebben het in onze Mars" . Tijdens de optochten door Oiversland en het  Kuussegat werden er veel repen chocolade uitgedeeld die geschonken waren door mijn toenmalige werkgever Mars chocolade-fabriek. Daardoor werd ik al snel de Chocoprins genoemd.

 

De Rooi Jàskes

 

          De Rooi Jàskes zijn ontstaan door familie en vrienden die ook ergens bij wilde horen. Hilde en Mart v/d Boogaard, Wil en Christ van Oort, Ans en Cor Verberk, Rieky en Bart van Geffen, Rieneke en Henk v/d Boom en waren de leden  van het eerste uur. Daarna zijn er nog enkele die zich hebben aangesloten bij deze groep zoals Mia en Mari van Gaalen, Agnes en Jan van Kessel, Annelies v/d Velden, Diny en Ad van de Pol, Martina en Eppo Ebbenn en Jet en Jan van den Boogaart. Tegenwoordig noemen ze zich ook wel "de ouw carnavalsvierders"  

Carnaval 2023

 

Carnaval zit in ons bloed. Susan zit in de Pronkzittingscommissie  van de Reigers uit Seitert, Johan is lid van de Raad van Elf. Guus is de jeugdadjudant van Reigersland, en Roos is lid van de roze dansmariekes. Sterre is lid van de groene dansmariekes. Dit alles in het jaar 2023

 

Fotogalerij van Carnavals gebeurtenissen

Hierbij nog wat foto's van door de jaren heen betreffende carnavalsgebeurtenissen in Eerde