Backgammonclub

"de Naaiers"

          In 1989 kwamen verschillende vrienden uit de Carnavalsvereniging "De Kafmulders" uit Schijndel op donderdagavond alleen te zitten doordat hun echtgenote/partner een naaiclubje begonnen voor het maken en herstellen van kleding.

Addie van Geffen die niet van huis kon omdat hij moest oppassen op zijn zoon Tijs nodigden Willem van den Broek, Jos Michiels, Jos Nelissen en Wiek van Lieshout uit om een partijtje backgammon te spelen. Dit was zo goed bevallen dat er wekelijks op donderdag bij Addie thuis gespeeld werd. Hierdoor is de naam "de Naaiers" ontstaan voor het clubje. Zo werd er een onderlinge competitie gespeeld tot een uur of elf en daarna werden de kaarten nog even verdeeld. Door de jaren heen  zijn er meerdere vrienden aangesloten; René van Kaathoven, Eppo Ebbenn,  Jan Steenbakkers en Willem Maas. Door de tijd en de grote  van de groep werden de donderdagavonden op toerbeurt bij iemand thuis gehouden. Ook wilde men graag weten welk niveau men speelde bij backgammongroep. Dus werd er deelgenomen aan het NK backgammon in 's-Hertogenbosch waar de backgammonborden verdeeld waren over vier horecagelegenheden.  Café De Haverkist, Café Het Veulen, Café De Uilenburg en in Café Bar Le Duc waar de organisatie gehuisvest was. Daar werden de partijen ingedeeld door kastelein Jan Kollenburg Sr,  Er werd gespeeld in Klasse A voor gevorderden en Klasse B voor de hobbyisten. Vele jaren lang werd er door ons deel genomen aan deze NK die altijd gepland stond op de eerste zondag van de maand november. Het was eigenlijk ons jaarlijks uitstapje geworden.  In de B klasse hebben we verschillende prijzen in de wacht weten te slepen. 

Tot op heden wordt er nog steeds op donderdagavond gespeeld  door 7 leden. Wil van den Broek, Eppo Ebbenn, Addie van Geffen, René van Kaathoven, Wiek van Lieshout, Willem Maas en Jos Nelissen zijn nog diegene die de donderdagavond vullen met Backgammon, Lammen of Pokeren. Dit gebeurt altijd nog onder het proosten op ons oud-lid Jan (Kaf) Steenbakkers die helaas op 20-04-2016 is overleden.