Biljarten in Eerde.

(gemeente Meierijstad)

 

Algemene informatie over biljarten in Eerde.       

 

          Eerde is een klein dorpje in Meierijstad dat ligt in de driehoek van de voormalige gemeenten Veghel, Schijndel en Sint Oedenrode. Het is een kleine gemeenschap van ongeveer 1500 inwoners die zich vol overtuiging inzetten voor de leefbaarheid in dit kleine dorp. Een dorp waar het biljarten erg populair is. Het dorp telt maar liefst 5 biljartverenigingen. Er zijn 2 locaties waar gebiljart wordt in het verenigingsverband. Café-Zalen " 't Hooghuys " en Gemeenschapshuis " de Brink ".Daarnaast wordt er veel bij de mensen thuis gespeeld die een eigen biljart geplaatst hebben. Ook daar worden er door de buurtschappen en ouderen veel gebiljart. 

Jaarlijks worden er 2 toernooien georganiseerd. Rond april/mei wordt er door biljartvereniging " 't Hooghuys/Verouden Bouwbedrijf BV." het jaarlijkse driebandentoernooi georganiseerd dat mede mogelijk wordt gemaakt door toernooisponsor "Broks Bestratingen". Tijdens het laatste toernooi in 2024 werd er door 80 deelnemers deelgenomen die uit de gemeente Meierijstad afkomstig zijn of die bij een Eerdse vereniging zijn aangesloten. Tijdens dit toernooi staat gezelligheid en sportiviteit hoog in het vaandel en er wordt dus alleen gebiljart om de eer. Geldprijzen en andere vormen prijzen in natura zijn hier dan ook niet van toepassing.

 

Voor meer info over deze Biljartvereniging druk op  "BV 't Hooghuys / Verouden Bouwbedrijf BV.".

Andere vereniging die ook gehuisvest is  in 't Hooghuys zijn biljartvereniging "D'n Blauwen Dop" en Biljartclub "het vrolijk stootje"

Voor meer info over deze biljartvereniging druk op "D'n Blauwen Dop".

 

Tijdens de herfstvakantie heeft biljartvereniging "Ons Genoegen " de touwtjes in handen bij het jaarlijks Open Eerdse Libre-toernooi. Tijdens het laatste toernooi in 2023 werd er deel genomen door 64 deelnemers allen uit Meierijstad.